Wie ben ik?

Als coach zie ik een mens als een mozaïekschilderij. Alle kleine steentjes van een persoonlijkheid vormen samen één mooi geheel. Mijn visie als coach is dat ik je kan helpen door in te zien dat alle steentjes hun eigen functie & schoonheid hebben.

Bestand 25-06-17 21 47 51

Soms gebeurt het dat door het werk en/of leven de steentjes van je persoonlijkheid hun glans verliezen. Door ze te polijsten krijgt je weer een mooi geheel in je eigen unieke Zijn. Met waarderend coachen spiegel ik je kwaliteiten zodat je weer zelf verder kunt op je eigen pad en/of loopbaan .

Wat kan ik dan  bieden?

Ik ben als persoon intuïtief ingesteld en zo ben ik ook als coach. Mijn aanpak en taal pas ik per situatie aan. De rode lijnen in mijn aanpak zijn beeldend en creatief van aard. Ik ben zelf een beelddenker en ik zie het terug in mijn samenvattingen. Die kan ik je teruggeven in beeldtaal – in de vorm van metaforen of symboliek. Op deze manier trek ik het gevoel uit de context, wat inzicht geeft. Vervolgens kan je dit inzicht meenemen naar diverse situaties.

Mijn praktijk zit in een landelijke omgeving en grenst aan een mooi natuurgebied. Daarom maak ik graag gebruik van de natuur en haar symboliek. Door middel van wandelcoaching neem ik je mee op pad en gaan we kijken welke wegen we gaan bewandelen op de wandeling, welke symboliek de natuur ons geeft, hoeveel rust we kunnen ervaren en inzichten die we tegen kunnen komen.

In de praktijk

De woorden die ik terug hoor van mijn coachees zijn:

persoonlijk, open, bewustwording, doelgericht, goed luisteren, werken in het NU, mindful, stilstaan, pauze, dingen ‘mogen’, blijven koppelen aan de coachvraag, helikopter view, structuur, acceptatie.
Mijn visie is ook dat we niet bezig gaan met nieuwe vaardigheden of competenties aanleren. Maar we gaan kijken waar je kracht ligt. Vanuit daar kijken we naar oplossingen die je zelf al in het verleden die hebt toegepast en waar vanuit je nu weer verder kan gaan werken. Door vragen, interesse tonen, stil te staan, bewust te worden, te experimenteren, te ervaren, simpelweg te ZIJN, te borgen, te reflecteren en te evalueren krijg je Inzicht door Uitzicht. Met liefde voor de mens in al haar facetten en te verwonderen in de ontwikkeling die eenieder doormaakt hoop ik impact te maken. Door te zijn, te luisteren met oprechte belangstelling en intuïtief de juiste vragen te kunnen stellen, hoop ik het verschil te maken.

De sessies

Ik werk vooral in het begin met het 4D model en T-Grow om te zien waar we naartoe gaan en de modellen vormen daarbij een prettige houvast. Het is praktisch en doelgericht, ik merk dat het veel inzichten geeft om stil te staan wat je allemaal al hebt bereikt of al hebt i.c.m. de coachvraag.

Mindfulness oefeningen pas ik toe bij huiswerk opdrachten. Ik merk dat veel van de coachees een behoefte hebben aan rust en of balans, maar niet weten waar te beginnen. Ik geef oefeningen mee die ik zelf doe of apps die ik gebruik.

Regelmatig gaan we wandelen tijdens een coachgesprek, meestal na gesprek 4 of 5 als we bezig zijn met borging. De natuur werkt rustgevend en ik pas ook veel symboliek en metaforen toe die we tegenkomen tijdens de wandeling (welk pad kies je? Wat raakt je in dit uitzicht -> symboliek van wolken, water, bomen en planten of kleur -> alles is materiaal). Het werken in en met de natuur maakt mij gelukkig en geeft voor mijzelf een duidelijke meerwaarde. Ik zie dat deze gesprekken vaak meer inzicht brengen  mee dan in de praktijkruimte.

Loop je dus vast in je persoonlijke effectiviteit op je werk of privé? Loop je vast naar je toekomstbeeld? Weet je even niet meer waarom je het allemaal voor doet? Dan geeft een coachtraject vaak antwoord op deze levensvragen. ​Ben je nieuwsgierig geworden? Wil je het zelf ook ervaren? Vraag dan een gratis kennismakingsgesprek aan en dan gaan we samen kijken of het het vorm kunnen geven.

Coachpraktijk Mozaïektuin

Mijn praktijk ligt aan de rand van Groningen tegen een natuurgebied aan. Ervaar de rust en ruimte in mijn praktijk. Graag nodig ik je uit in mijn praktijk zodat we in gesprek kunnen gaan wat ik voor je kan betekenen. Met zonnige groet Susan ​