Workshop Mindful Fotografie

This event has expired

Mindful fotografie

Met Mindful Fotografie ga je fotograferen met een verbindende opdracht zodat je een focus hebt. Eenmaal in de natuur ga je focussen op al je zintuigen en vervolgens deze in verbinding zetten met de vraag waarmee je op pad ben gegaan. Wil je meer rust, ontspanning & creativiteit in je leven? Met mindful fotografie kun je dit allemaal realiseren. Hoe dan? Door gerichte oefeningen te doen en met aandacht te fotograferen wordt je weer naar het NU gebracht. Vervolgens leer je deur de thema’s, symboliek en metaforen wat een foto kan gebruiken.

Maak je innerlijke wereld zichtbare door fotografie.

Een onderzoek uit 2005 toont aan  “dat mindful fotograferen een positieve boost geeft aan je gevoel van welzijn en verdieping en waardering geeft voor jouw directe fysieke omgeving en in je leven in het algemeen” 

(Bryan, Smart en King, 2005).

Ik herken dit uit eigen ervaring. Als ik aan het fotograferen ben, dan ben ik in het NU. Mijn gedachten verstommen en worden stil.  En ik ben totaal aanwezig in het moment. Je zet al je zintuigen aan het werk. Doordat je bezig bent met kaderen (zien), maar ondertussen hoor je de vogels fluiten (horen), de wind waaien, voel je dat je handen koud worden (voelen), ruik je de geur van pas gemaaid gras (ruiken) of de zon op je rug branden.

Jij alleen met je camera..
Mindful in de natuur