Mindful Fotografie

Verlang je naar rust?

Vind je het lastig om tijd voor jezelf in te plannen zonder schuldgevoel te hebben?

Schiet het leven voorbij?

Mindfulness kan je daarbij helpen. Maar je hebt nog niet de juiste vorm gevonden om het structureel uit te voeren.

Je houdt van fotograferen?

Wil je meer creativiteit in je leven, maar je weet niet waar je kunt beginnen?

Een reis naar het NU

Een onderzoek uit 2005 toont aan “dat mindful fotograferen een positieve boost geeft aan je gevoel van welzijn en verdieping en waardering geeft voor jouw directe fysieke omgeving en in je leven in het algemeen”.  (Bryan, Smart, & King, 2005).

Ik herken dit uit eigen ervaring. Als ik aan het fotograferen ben, dan ben ik in het NU. Mijn gedachten verstommen en worden stil.  En ik ben totaal aanwezig in het moment. Je zet al je zintuigen aan het werk. Doordat je bezig bent met kaderen (zien), maar ondertussen hoor je de vogels fluiten (horen), de wind waaien, voel je dat je handen koud worden (voelen), ruik je de geur van pas gemaaid gras (ruiken) of de zon op je rug branden.

"Maak je innerlijke wereld zichtbaar door Mindful Fotografie"

INZICHT DOOR UITZICHT

Een boeiende combinatie van fotografie, mindfulness en natuur.

Ieder mens beschikt over een binnen en een buitenwereld. Fotografie zorgt ervoor dat je rechter hersenhelft wordt geactiveerd, waardoor deze beelden zichtbaar worden en een afspiegeling zijn van het onderbewuste ik. Soms zijn emoties en gevoelens moeilijk te verwoorden en zegt daarom een plaatje meer dan 1000 woorden. Bij Mindful Fotografie onderga je een actieve vorm van mindfulness door een stilte-wandeling en fotografie. Je maakt de binnenwereld zichtbaar maken een foto te maken van de buitenwereld. Met behulp van interpretatie van de opdracht, vragen van de coach krijgt je inzichten waarmee je weer verder kunt. Lees hier verder hoe je dit kunt doen.

Anna
Anna
Lees verder
Susan legde het duidelijk en goed uit. En nu ik er eenmaal geweest ben, zou ik het zeker nog eens een keer willen toepassen. Je leert meer over de inhoud van die ene foto wat je had gemaakt en meer over jezelf, waarom ik die ene foto had gemaakt. Echt een uitdaging waard.
Jolanda
Jolanda
Lees verder
Vanmorgen Mindful fotografie gedaan, wat bijzonder om te doen. Gedachten gingen over en weer. De natuur helpt daar zo goed bij. Het heeft mij inzicht gegeven in mijn belemmeringen en mijn uitdagingen.
Paula
Paula
Lees verder
Een workshop Mindful Fotografie bij Susan Hooiveld is een cadeautje voor jezelf. Je wordt op pad gestuurd met de opdracht maar 1 foto te maken die voor jou van betekenis is. Ze kan uitleg geven aan de foto die je gemaakt hebt en op wijze jouw onderbewuste daarin een rol heeft gespeeld. Ze dit dit op een positieve en opbouwende wijze, met aandacht voor jou als persoon. Kortom een echte aanrader!!!
Vorige
Volgende

Ik kan je helpen de foto op een andere manier te interpreteren door mijn achtergrond als gecertificeerd coach. Je leert wat symboliek van kleur, vorm, onderwerpen en het proces kan betekenen m.b.t. de vraag die je jezelf hebt gesteld voor deze workshop. Ik help je om je foto een verhaal te geven, wat leidt tot inzicht & zelfontwikkeling. 

Stuur me een e-mail: mozaiektuin@ziggo.nl