Paardencoaching

Mijn eerste kennismaking met Wesley

We laten in elke rol, situatie of moment een bepaalde versie zien aan de buitenwereld. We zijn moeder, zus, dochter, vriendin, buurvrouw, collega, helpende hand, zorgzaam, lief, eigenzinnig en nog veel meer. Dus van binnen zijn we een Mozaïek aan kwaliteiten, gevoelens, eigenschappen en emoties.

Als coach heb ik ook een mozaïek aan verschillende tools in mijn rugzak zitten.

En in 2023 ga ik mijn rugzak uitbreiden naar paardencoaching!

Maar waarom paardencoaching als uitbreiding? Dat komt omdat paarden mijn passie zijn. Mijn eerste herinnering heeft al een paard in zich – ik was jaloers op een jongetje die op de rug van het paard van Sinterklaas mocht zitten… het jongetje begon te huilen… stik jaloers was ik! Ik wilde op het paard zitten! En dan zou Ik niet huilen 😊

En hoe mooi is het dat ik mijn passie van paarden kan integreren in mijn werk als coach, om daarmee jou verder te kunnen helpen! 

Samen met Olga rijden met de koets

In mijn kindertijd hebben paarden altijd een grote rol gespeeld. Mijn favoriete dromen waren altijd over paarden. Nachtmerries was voor mij positief woord, want daar zat het woord “merrie”in -> per definitie goed dus. En vanaf mijn 10de levensjaar mocht ik op paardrijden -> droom die uitkwam. Daarna mocht ik Shetlandpony’s verzorgen en uiteindelijk kreeg ik mijn eigen pony – Jacky. Met Jacky had ik een hemelse band, zij heeft mij echt geholpen door mijn pubertijd heen. Ik had een doel (Jacky verzorgen), een missie (de beste springruiter worden binnen ons kunnen) en een passie (alles met paarden was goed!).

Jarenlang hebben paarden een rol gespeeld in mijn leven. Ik heb een pony geërfd (Olga, een kleine Welsch merrie) nadat haar eigenaar plotseling kwam te overlijden. Ze was zelf hoefbevangen en erg ziek. Gelukkig is er bovenop gekomen en heeft jarenlang in onze achtertuin gestaan en is 28 jaar oud geworen. 

Samen met Jacky NoordHollands kamioenschap Cross (5de)
Met mijn eerste managepony Hendrik springen

2023 is het jaar dat ik mijn leven mag verrijken met paarden. En mag ik de zorg verlenen en liefde geven aan mijn nieuwe kanjers – Patch en Wesley.

Patch is in januari bij ons gekomen en hij is een grote knuffelkont, slim, groot hart, confronterend, leermeester maar vooral lief.  Patch heeft al een hele reis achter de rug voordat hij bij ons kwam. Hij is als racepaard gefokt in Kentucky, USA en via Ierland naar Nederland gekomen. Hij is gevoelig en moedig tegelijk, maar bouwt snel spanning op. Je leert heel goed bij hem te ontspannen, want op het moment dat jij spanning oppakt en niet in het Nu zit, laat hij het direct zien! Helaas klikt het niet tussen Wesley en Patch en vond Patch coachen ook niet leuk om te doen. Toen kwam het moeilijke besluit om hem te verkopen om hem een plek te vinden waarin hij zichzelf kan zijn en waar zijn kwaliteiten helemaal passend zijn. 

Wesley kwam in april 2023 bij ons op stal. Wesley (2007) geeft is eigenwijs, hooggevoelig, ondeugend en heeft een groot hart en is super lief. Wesley heeft jarenlang bij dezelfde eigenaar gestaan en heeft een mooi leven daar gehad. Nu mag hij mij en mijn dochter begeleiden. Mijn dochter wil graag rijden, springen en buitenritten maken. Dat plezier deelt hij met haar. Met zijn Haflinger natuur is hij niet snel onder de indruk van dingen en wil graag voor je werken. Maar dat betekent niet dat hij klakkeloos dingen van je aanneemt. Je moet wel staan voor je keuze, anders kiest hij voor jou (en dat betekent gras of eten!).

DJ is in januari 2024 gekomen bij ons op stal. Hij zit in dezelfde leeftijdscatogorie (2005) als Wesley, alhoewel hij daar niet altijd mee eens is… hij voelt zich nog jong! DJ wil graag meepraten, heeft een duidelijke mening, wil je graag iets leren en is rustig en duidelijk. 

Na de zomervakantie wil ik mijzelf gaan opleiden tot paardencoach. Maar eigenlijk begint de opleiding nu al! Door het kennismaken met Patch, Wesley en DJ, elkaar leren kennen, grenzen aangeven, leiding nemen, gespiegeld worden, maar vooral veel liefde. Wat een rijkdom!

En straks mag ik alles wat ik leer doorgeven aan jou, samen met DJ & Wesley

Patch
DJ en Wesley
Wesley en DJ
Wesley en DJ in de bak

De paddock staat voor je open vanaf januari 2024!

Wil je meer informatie ontvangen over (paarden)coaching, of wat (paarden)coaching voor je kan betekenen in de praktijk. Vanaf januari 2024 zal ik samen met DJ en Wesley het geleerde in praktijk moeten oefenen en toepassen. Daarbij kunnen we elkaar helpen. Als je deze reis samen met mij wilt bewandelen, krijg je voor een gereduceerd tarief een sessie samen met mijn collega's DJ en Wesley. Vanaf het moment dat ik mijn diploma zal halen (november 2024) zal het volledige tarief gaan gelden.
Brenda
Brenda
Scharmer
Lees verder
Ik heb onlangs een sessie gehad met paardencoach Susan en haar prachtige paard DJ. De ervaring was werkelijk bijzonder. Susan is een gecertificeerde paardencoach. Haar benadering combineert de kracht van paarden met diepgaande inzichten in menselijk gedrag. Tijdens de sessie leerde ik hoe ik net zo sterk en veerkrachtig kan zijn als een paard, terwijl ik tegelijkertijd meer innerlijke rust en ruimte ervaar. DJ, het paard, fungeerde als een spiegel voor mijn emoties. Susan’s begeleiding was professioneel en empathisch. Ik kan Paardencoaching met Susan en DJ ten zeerste aanbevelen.
Vrouw
Vrouw
Groningen
Lees verder
Ik heb een workshop gevolg bij Susan , paarden coaching. Was voor mij de eerste keer kennismaking met paarden coaching. Vond indrukwekkend hoe de paarden reageren op mij en wat dat voor mij betekende. De paarden voelen je goed aan en Susan kan de taal van de paarden goed terug geven naar mij. Wat de paarden je vertellen gaf mij persoonlijke inzichten. Vond het best spannend want paarden vertellen je iets wat je misschien nog niet wilt zien of naar kunt kijken maar Susan vertaalt de informatie goed en voelt veilig en vertrouwd om bij Susan workshop Paarden coaching te volgen.
Michèlle
Michèlle
Drenthe
Lees verder
Je hebt wel eens; op je wensenlijstje staat nog eens een coaching doen met paarden. Het was heel bijzonder dat het eindelijk zo ver was. Susan en de twee paardjes voelden aan wat ik nodig had om weer een stapje verder te komen met mijn coaching vraag. Dat ik dat mocht ervaren had ik vooraf niet verwacht. Uiteindelijk bepaalt de wijsheid van de kudde wat op dat moment nodig is. En ik kijk er met een heel goed gevoel op terug. Ik denk dat vooral de vragen die je op andere manieren niet weet te benaderen, of waarvan je denkt; help hoe nu? Dat die vragen goed geschikt zijn om verder geholpen te worden door Susan, Wesley, DJ. ik gun een ieder deze mooie ervaring! Dankjewel! Michèlle – Drenthe
Dirk
Dirk
Groningen
Lees verder
Na een duidelijke uitleg vooraf door Susan , een aantal ronden met een paard gelopen, waarna vragen werden gesteld over hoe je dit had ervaren, en hoe volgens jouw inzicht het paard het had ervaren. Erg interessant om te ervaren hoe je eigen houding wordt weerspiegeld in het gedrag van het paard. Denk dat dit zeker een aanvulling kan zijn om te zien wie je bent, en waar je staat.
Vorige
Volgende