Goedemorgen , vandaag een mooie inspiratie foto.

Alle bloemen hebben hun eigen symbolische betekenis. Een waterlelie staat symbool voor geheimzinnigheid en verlegenheid. De kleur wit -> de som van alle kleuren, staat voor puur, spiritueel wijsheid, inzicht, verlichting en de sereniteit. Ook in het groeiproces van de waterlelie zit veel symboliek: De wortels liggen in de donkere koele modderige vijver grond (het element aarde -> solide, sterk en betrouwbaar, maar ook stug, passief en niet te vormen). De waterlelie moet diverse obstakels overwinnen om te groeien vanuit de modder, door het water naar de wateroppervlakte (element water -> symbool voor gevoel en reiniging) . Om daar vervolgens tot bloei te komen en te ontplooien in alle rust in het volle licht (element lucht -> staat voor het denken en intellectuele en voor het leven (zuurstof) en licht -> staat symbool voor het goddelijke en alles wat gezien mag worden) .

Waar herken jij je in de symboliek van de waterlelie? In de kleur? In de bloem? Ergens in de groeiwijze? Waar ligt jouw leermoment hierin? Waar kun je in het groeiproces herkennen?

Veel inspiratieplezier!

Wil je geen inspiratiefoto missen? Meld je dan via www.mozaiektuin.com/contact of mozaiektuin@ziggo.nl aan en ontvang elke maandag een inspiratie foto in je mailbox!

Coachpraktijk Mozaïektuin

Mijn praktijk ligt aan de rand van Groningen tegen een natuurgebied aan. Ervaar de rust en ruimte in mijn praktijk. Graag nodig ik je uit in mijn praktijk zodat we in gesprek kunnen gaan wat ik voor je kan betekenen. Met zonnige groet Susan ​