Goedemorgen…. vandaag een inspiratie foto van deze week.

Gisteren was ik heerlijk aan het fotograferen met 2 vriendinnen in de vlindertuin. Ik was aan het spelen met mijn oude macro-lens, die als nieuw aanvoelde omdat ik er vrij weinig mee heb gefotografeerd. Voor het eerst sinds dat ik hem heb, heb ik het gevoel dat ik de lens begrijp. Op het moment dat ik de lens kreeg, was ik nog niet toe aan aan alle mogelijkheden die de lens kan bieden. Daarom was ik altijd na een paar minuten ‘klaar’ met macro-fotografie met de lens. Afgelopen jaren heb ik een paar sprongen gemaakt m.b.t. kennis en compositie en begrijp ik wat ik doe (of het er altijd zo uit komt is een tweede natuurlijk :). Vandaar dat ik gisteren eigenlijk heel natuurlijk de foto’s kon maken. Kennis en kunde én dan iets nieuws is dan een goede combinatie. Ik was er klaar voor, voor de volgende stap.

Dit hele proces kun je natuurlijk ook koppelen aan een leerproces om nieuwe vaardigheden eigen te maken. En ook om sommige frustraties te kunnen begrijpen. Als je nog niet klaar bent voor de volgende stap, kun je niet ‘spelen’ met nieuwe vaardigheden om dingen eigen te maken. Je hebt dan namelijk geen brandbreedte om te kunnen spelen met instellingen. Hoe makkelijk zou het dan zijn om dit proces in het moment te begrijpen, zodat je het eerder los kunt laten en te gaan werken op zaken die dan écht belangrijk zijn. Zoals het uitbreiden van je vaardigheden, wat je al wél kan, zodat het allemaal in het ruggenmerg komt, zodat het vanzelf gaat. Zodat je kunt spelen in het moment.

Als je er klaar voor bent is leren leuk en geeft het energie. Soms ben je er niet klaar voor, of leent een situatie er niet voor om rustig uit te zoeken waar je zit in je groeiproces. Dan is het begrijpen van de frustraties al een beste stap die je kan nemen. Dat maakt dat de frustratie in het proces geen enorme hoogte aanneemt, zodat die je kan verlammen, maar meer inzicht geeft waar je zit in het leerproces. Het omarmen van de frustratie kan dan ervoor zorgen dat je sneller je leerproces doorloopt.

Hoe ga jij om met frustraties? Ga je ze te lijf? Stop je ze weg? Negeer je ze? Kun je ernaar luisteren wat het je probeert te vertellen? Kun je de frustratie accepteren in het moment? Ernaar luisteren, doorvoelen en accepteren waar je zit in je proces? Het is een moeilijk proces, wat vaker niet lukt dan wel. Maar gelukkig geeft het leven je genoeg oefenmomenten 🙂

Veel inspiratie plezier.

[mailchimp_subscriber_popup baseUrl=’mc.us17.list-manage.com’ uuid=’6cf19f39f7b502eb398286521′ lid=’778c85b1db’ usePlainJson=’true’ isDebug=’false’]

Coachpraktijk Mozaïektuin

Mijn praktijk ligt aan de rand van Groningen tegen een natuurgebied aan. Ervaar de rust en ruimte in mijn praktijk. Graag nodig ik je uit in mijn praktijk zodat we in gesprek kunnen gaan wat ik voor je kan betekenen. Met zonnige groet Susan ​